Veelgestelde vragen

Meer weten over onze hulp en ondersteuning. Met deze vragen en antwoorden vertellen we je graag meer. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Wat is De Korenschoof?

Bij De Korenschoof bieden we ondersteuning daar waar het nodig is. Dat kan op één van onze locaties zijn, bij iemand thuis, op school of op het werk. Onze zorg en ondersteuning richt zich op kinderen van 0 tot 23 jaar en hun gezin, maar ook jongvolwassenen zijn welkom bij De Korenschoof.

De Korenschoof bestaat uit meerdere onderdelen:

  • De Korenschoof Zorgboerderij
  • De Korenschoof Ambulant
  • De Korenschoof Psychologie
  • De Korenschoof Spel en Therapie

Met deze verschillende, elkaar versterkende onderdelen hebben we een breed, specialistisch en uniek aanbod in huis. Kinderen en jongeren met een zorg- of hulpvraag helpen wij verder. Zodat ze zich weer thuis voelen, waar ze ook zijn!

Kan speltherapie ook bij ons thuis gegeven worden?

Een speltherapeut komt niet bij jou thuis. Wel kan er extra hulp ingezet worden in de thuissituatie als dat nodig is. Een hulpverlener biedt dan thuis ondersteuning én werkt goed samen met jullie als ouders en de speltherapeut.

Hoe lang duurt een speltherapiesessie gemiddeld?

Over het algemeen heeft een kind 15 tot 25 therapiesessies nodig. Dit is afhankelijk van het kind, zijn of haar hulpbronnen en de situatie. Als het beter met je kind gaat, bouwen we de behandeling langzaam af.

Eén sessie duurt 45 minuten. Je kind hoeft niet op te ruimen. Op die manier kunnen we de tijd volledig gebruiken. Bovendien voelen kinderen zich dan minder bezwaard om verschillende materialen te pakken.

Waarvoor kan een kind bij De Korenschoof Spel en Therapie terecht?

Je kunt bij ons komen als je vragen hebt, je zorgen maakt of een probleem hebt. Bijvoorbeeld:

  • Je wilt beter leren omgaan met je gevoelens. Als je vaak verdrietig, boos of somber bent bijvoorbeeld.
  • Je wilt weten hoe je beter met andere kinderen kunt omgaan. Als het spelen of afspreken met andere kinderen niet zo goed gaat, dan helpen wij je daar graag bij.
  • Het gaat op school niet zoals je wilt. Wij kijken graag even mee om te helpen.
  • Je hebt iets ergs meegemaakt en vind het moeilijk om hiermee om te gaan. Wij helpen je.

 

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op

Neem contact met ons op

Meer weten over onze vormen van behandelingen of een idee of opmerking aan ons doorgeven? Bel of mail ons.