Onze werkwijze

De manier waarop wij werken herken je vooral aan het feit dat het altijd anders is. Ieder mens is uniek, iedere vraag, zorg of probleem daarmee ook. Jij verdient de hulp en ondersteuning die jou verder helpt. Dat is onze manier van werken.

Passende hulp

Manieren die passen bij het kind en de gezinssituatie. Op een ontspannen manier, spelenderwijs en in een tempo dat past bij het kind. Met vaste mensen. Zo weten het kind en jij als ouder waar je aan toe bent. 

Dit doen we met goed opgeleide en ervaren therapeuten. Na hun opleiding(en) blijven ze zich ontwikkelen. Met cursussen, trainingen en workshops. Maar ook door kennis en ervaringen met elkaar te delen. Uiteraard op een manier waarbij kinderen en ouders anoniem blijven. 

Professionals

Natuurlijk doen we dat met (hoog)opgeleide mensen die regelmatig trainingen en opleidingen volgen om bij te blijven. Ook gebruiken we beproefde methodes en werkwijzen. Dankzij de kennis en ervaring die we hebben gecombineerd met de persoonlijke aandacht en maatwerk, helpen we jou echt verder. 

Wij geloven in zorgprofessionals die naast de standaard, dat beetje extra bieden. Dat betekent dat onze professionals naast de kennis en ervaring een groot inlevingsvermogen hebben. Wij geven de zorgprofessionals daarvoor alle ruimte en vertrouwen.

Net zoals wij de cliënten -die wij jeugdigen noemen- en ouders dat bieden. We vragen openheid en vertrouwen van de ouders en jeugdigen. Tegelijkertijd stellen ook wij ons kwetsbaar op door waar nodig eigen ervaringen te delen.

 

Wat kan wél

Wij kijken altijd naar wat wél kan. Zo streven we ernaar om iedere dag met elke jeugdige op een positieve manier af te sluiten. Er is namelijk altijd wel iets dat goed ging, waar iemand blij van werd of trots op is.

Kennismaken

Je maakt altijd eerst kennis met ons in een gesprek. Wij horen graag meer over jou en je vraag, zorg of probleem. Maar jij mag ons ook alles vragen wat je graag weten wilt. Na dit gesprek kijken we samen welke werkwijze en ondersteuning het beste past bij jouw situatie. 

Zoals gezegd: het gaat erom dat je de juiste hulp krijgt. Soms is dat misschien niet bij ons. Wij helpen je dan wel graag verder om de juiste hulp te krijgen. 

Vervolg

Past de hulpvraag bij wat wij kunnen? Dan gaan we het vervolg met je plannen. Je hoort van ons welke therapie, therapeut, hoe vaak en meer. Je krijgt alle informatie die nodig is.