Voor ouders

Je kind; daar ga je voor door het vuur. Als je kind even niet zo lekker in z’n vel zit, dan wil je daar als ouder iets aan doen. Je kind helpen om weer gelukkiger te zijn. 

Soms

Soms zijn liefde, voeding, aandacht, regels en regelmaat niet genoeg. Weet je het zelf even niet meer en kun je wel wat hulp gebruiken? Dat is heel normaal. Er is geen opleiding tot ‘ouder zijn’. Ieder kind is anders en er zijn (gelukkig) geen gebruiksaanwijzingen die je stap voor stap kunt volgen. Jij bent uniek, net als je kind. 

Soms is er een beetje hulp nodig om je kind weer een beetje blijer, gelukkiger, vaardiger of zelfverzekerder te maken. Die hulp vind je bij De Korenschoof Spel en Therapie. Op een ontspannen manier die past bij jou als ouder en natuurlijk bij je kind. 

Met verschillende therapieën en andere vormen van hulp, helpen wij jouw kind én jou. 

Aanmelden

Als ouder/verzorger kun je zelf contact met ons opnemen. Je geeft door wat er speelt en wat de zorgvraag is. Wij kijken of onze ondersteuning past bij deze zorgvraag. Als dat zo is, maken we een afspraak voor een intakegesprek met jou/jullie als ouder(s)/verzorger(s). Het kind is dan nog niet aanwezig. Wij gaan graag eerst met jou in gesprek om duidelijk te krijgen welke zorgen er zijn en welke hulp gewenst is. 

Samen 

Meestal vragen we je ook of het goed is dat we contact opnemen met de school, naschoolse opvang en/of andere hulpverleners die het kind kent. Samen met de ouder(s) en soms ook samen met het kind maken we een plan. In dit plan aandacht voor de doelen die we willen halen. Daarna gaan we van start. Het kind krijgt de best passende ondersteuning en na vier tot zes bijeenkomsten gaan we weer met de ouder(s) in gesprek. Je hoort dan hoe het gaat, wat we doen, wat er nog komen gaat. Natuurlijk kun je dan ook al je vragen stellen. Ook tussendoor is er altijd de ruimte om te bellen of mailen met vragen of zorgen.