Hulp bij scheiding

Wanneer een relatie niet meer werkt, ga je uit elkaar. Voor kinderen is dit best ingrijpend. Papa en mama wonen niet meer bij elkaar. Ze zien hun ouders niet meer allebei dagelijks. Misschien woont een ouder zelfs een stuk verder weg. 

Scheiden brengt verdriet, afscheid en rouw met zich mee. Voor alle betrokkenen. De Korenschoof Spel en Therapie biedt hulp bij scheiding. Niet alleen door erover te praten, maar ook met spel en andere technieken en methodes (KIES en Kinderen in de Knel) die aansluiten bij de situatie. 

Waar kan hulp bij scheiding bij helpen?

Hulp bij scheiding biedt hulp bij:

  • Het maken van een ouderschapsplan
  • Omgaan met rouw en verliesgevoelens na een scheiding
  • Verbeteren van de onderlinge communicatie

Hulp bij scheiding ondersteunt kinderen en ouders bij het omgaan met een scheiding. En met alle gevoelens en gevolgen die een scheiding met zich meebrengt. Dit kan een scheiding zijn die gaat komen of om een scheiding die al wat langer geleden is.

Hoe werkt hulp bij scheiding?

Jullie krijgen de hulp die nodig en gewenst is. Zo maken we bijvoorbeeld samen een ouderschapsplan als dat gewenst is. We starten in ieder geval met een gesprek. In dit gesprek laten jullie weten waar behoefte aan is. Samen maken we dan afspraken over het vervolg. Iedere scheiding is anders en vraagt om andere begeleiding. Dat weten wij. Met onze ervaring en aanwezige kennis en technieken, kunnen we maatwerk bieden.

We doen wat nodig is om kinderen en ouders zo goed mogelijk te leren omgaan met de veranderende situatie. Waar nodig komen we ook thuis om te ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer het contact tussen een kind en de ouder hersteld moet worden.